onsdag 30 september 2009

Gårdagens middag!

Igår lagade jag en rätt som ligger mig varmt om hjärtat. Fläskfilé på risbädd. Och det är så jäkla gott. Du kokar först riset så att det nästan är klar. Gärna en liten kärna kvar i och med den skall gå klart inne i ugnen sedan. Du täcker botten av en ugnsfast form med riset sedan sprider du ut skuren fläskfilé som du har brynt över riset. Och även paprika i olika färger och färska champinjoner som du även det har brynt till. Sedan gör du en svampsås på Arlas skogsvamppanna. Red av den till lagom konsistens. Häller sedan såsen över riset och fläskfilén. Tänk på att göra ganska mycket sås för riset drar åt sig en del så annars kan det bli torrt. In i ungen på 225 grader i ca 15 minuter. Servera med en sallad. Wooolaaa!

2 kommentarer:

  1. FIN!! Vad är det för kofta du har på dig babe? Het!

    SvaraRadera
  2. Tack hjärtat! Det är den Filippa K koftan från våren. Den jag typ alltid har på mig:) Lite av en favvo kanske!

    SvaraRadera